Recepty pro Braumeister

Brouzdal jsem na webu a našel jsem pár zajímavých informaci ohledně používání SB.

Na stránkách www.thehomebrewforum.co.uk je příspěvěk ohledně nastavení fází vaření na SB. Pro piva typu ALE doporučuje následující:

  • 52° mash in
  • 52° 10 min
  • 66° 60 min
  • 73° 30 min
  • 78° 15 min

a pro piva LAGER toto:

  • 45° mash in
  • 50° 30 min
  • 63° 60 min
  • 73° 30 min
  • 78° 15 min.

Délka varu chmele pokaždě 90 minut.

Na stránkách www.homebrewtalk.com jsem našel informaci od člověka, který tam umístil návod na falešnou dekokci v SB, ohledně kompletního nahrazení dekokce. Píše tam, že v nějaké německé knize bylo uvedeno schéma 64°-72°-78° s variacemi časů. Například pro APA použil toto schéma:

  • vystírka 60°C
  • 64° – 40 minut
  • 72° – 20 minut
  • 78° – 10 minut (případně jen 5 min)

pro ležák použil

  • vystírka 60°C
  • 64° – 45 minut
  • 72° – 20 minut
  • 78° – 15 minut

a tvrdí že to nahradí dekokci.

Bohužel jen v němčině jsou stránky plné infůzních receptů a též pouze v němčíne švýcarské  stránky s recepty pro SB 50L.