Ostrá kuřecí masala

Inspiraci na tento recept jsem našel na blogu bananutblog, ale trošku jsem ho přizpůsobil naším chutím.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou/ stehenních řízků
  • sůl
  • 1 lžíce indického kari koření
  • 1 lžíce koření masala
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 3 tobolky kardamonu
  • 1 kousek celé skořice
  • třtinový cukr dle chuti
  • 150 g bílého jogurtu
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 větší cibuli
  • 3-4 stroužky česneku
  • čerstvý zázvor
  • 1 lžice oleje
  • 400 ml kokosového mléka
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, osolíme, přidáme kari a masalu a jogurt. Směs dáme alespoň na hodinu odpočívat do lednice. Pokud máte čas, tak ideálně přes noc. Pak přendáme do pekáčku, přidáme zbylé ingredience (pozor na kajenský pepř) a pečeme zakryté alobalem cca 45 minut na 180 °C. Poté odkryjeme a pečeme ještě dalších 20-0 minut. V této fázi začíná omáčka již pěkně houstnout a po stranách se může začít připékat, proto občas promícháme.

Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem. Dobrou chuť!