14.11.2020 – Saison

Do kyvety číslo 3 jsem stočil 25.11.2020

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM př. OG př. FG ABV
22.1 L 60 min 31.4 IBUs 14.3 EBC 1.055 1.005 6.6 %
Změřeno 1.054 1.006 6.3 %

BJCP Styl (BJCP 2015)

Název Kat. rozsah OG rozsah FG IBU SRM Carb ABV
Saison 25B 1.048 - 1.065 1.002 - 1.008 20 - 35 9.9 - 43.3 2.8 - 3.5 3.5 - 9.5 %

Slady a cukry

Název Množství %
Pale Malt (Weyermann) 4.5 kg 85.71
Abbey Malt 600 g 11.43
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.86

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Sladek 50 g 60 min Chmelovar Pelety 5.8

Ostatní přísady

Název Množství Čas Užití Typ
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Chmelovar Čeřidlo
Lallemand Servomyces 0.22 g 0 min Chmelovar Other

Kvasnice

Název Výrobce Prokvašení Teplota
French Saison M29 (M29) Mangrove Jack's 87% 26°C - 32°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Vystírka 52°C 10 min
Mash Step 66°C 90 min
Mash Out 77°C 10 min

Notes

https://byo.com/article/style-profile-saison/

Vyslazovat 7l vody 77°C.