03.04.2021 – Weizen

Kvasinkami jsem jen poprášil neprovzdušněnou mladinu. Přesto kvašení bylo velmi bouřlivé a ve středu přstal bublák bublat. Stočil jsem v pondělí 12.4.2021 do kyvety č. 3. FG byla 1,015 (7.9 Bx před korekcí). První ochutnávka po týdnu vypadá velmi nadějně.

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM př. OG př. FG ABV
20 L 80 min 10.1 IBUs 8.7 EBC 1.053 1.020 4.3 %
Změřeno 1.052 1.015 4.9 %

BJCP Styl (BJCP 2008)

Název Kat. rozsah OG rozsah FG IBU SRM Carb ABV
Weizen/Weissbier 10A 1.044 - 1.052 1.01 - 1.014 8 - 15 3.9 - 15.8 2.5 - 2.9 4.3 - 5.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Vienna Malt (Weyermann) 2.5 kg 48.54
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2.5 kg 48.54
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.91

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Hallertauer Mittelfrueh 2019 20 g 70 min Chmelovar Pelety 4

Ostatní přísady

Název Množství Čas Užití Typ
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 10 min Chmelovar Čeřidlo

Kvasnice

Název Výrobce Prokvašení Teplota
MUNICH CLASSIC WHEAT BEER (- ) LalBrew 70% 18°C - 21°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
add malt pipe 38°C 0 min
Protein Mode 52°C 10 min
Maltose mode 62°C 30 min
Saccharification 1 72°C 40 min
Mash Out 77°C 10 min

Notes

Vyslazováno 7L vody.