Množství 4 porce
Suroviny
- 1 velká cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíčka zázvoru přiměřeně
- 1 lžička kari
- 1/2 ! lžičky garam masala
- 1/2 lžičky necelé kurkumy
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 málá konzerva rajčat
- 1 lžička pasty sambal oelek pasta z chilli papriček
- 0,5 l zeleninového vývaru
- sůl dle chuti
- 250 g červené čočky
- koriandr
Pokyny
- Na drobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji
- Poté přidáme zbylé koření, zázvor a po chvilce česnek.
- Necháme provonět, přídáme cca 2 dcl vývaru, nakrájená rajčate včetně šťávy a čočku. Osolíme a pomalu dusíme pod pokličkou do změknutí čočky (cca 15-20 minut). Vývar přiléváme dle potřeby.
- Na závěr přídáme nadrobno nasekaný koriandr, který použijeme i k dochucení na talíři.
Poznámky
S kořením je třeba zacházet velmi opatrně!