Suroviny
- 1 pol. lžíce karí pasty
- rostlinný olej
- kokosové mléko
- rybí omáčka
- lilek kuřecí maso (prsa), ananas, červená paprika
- bambus žampiony
- chilli
- hnědý cukr
- citrónová tráva
- galangal nebo zázvor
- limetka
- koriandr thajská bazalka
Pokyny
- Zeleninu a ananas nakrájíme na větší kousky. Lilek neloupeme. Zázvor oloupeme a rozkrojíme, použijeme cca 2 větší kousky. Citronovou trávu očistíme a nakrojíme šikmo na cca 5 cm kousky.
- Ve woku osmahneme na oleji karí pastu. Když pasta zvláční a voní, přidáme kuřecí maso a osmahneme. Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme citronovou trávu, zázvor, limetkové listy a zbytek zeleniny/ananas. Krátce povaříme.
- Ochutíme limetkou, rybí omáčkou, chilli příp. cukrem. Do hotového karí vmícháme čerstvé bylinky - nesekáme a nevaříme.
- Podáváme s rýží.