Pohodové vaření. Do kyvety číslo 3 jsem stočil v neděli 1.5.2022. Hustoměrem jsem naměřil FG 1,021 (což přesně odpovídá Beersmithu).
Detail receptu
Objem várky |
Chmelovar |
IBU |
SRM |
OG |
FG |
ABV |
20 l |
80 min |
15.1 IBUs |
8.7 EBC |
1.054 |
1.021 |
4.4 % |
|
Změřeno |
1.053 |
1.021 |
4.2 % |
Detail stylu
Název |
Kategorie |
OG Range |
FG Range |
IBU |
SRM |
Carb |
ABV |
Weizen/Weissbier |
15 A |
1.044 - 1.052 |
1.01 - 1.014 |
8 - 15 |
3.9 - 15.8 |
2.5 - 2.9 |
4.3 - 5.6 % |
Slady a cukry
Název |
Množství |
% |
Wheat Malt, Pale (Weyermann) |
2.58 kg |
49.33 |
Vienna Malt (Weyermann) |
2.5 kg |
47.8 |
Kyselý (Weyermann) |
150 g |
2.87 |
Chmely
Název |
Množství |
Čas |
Užití |
Forma |
Alpha % |
Hallertauer Mittelfrueh 2019 |
30 g |
70 min |
Boil |
Pellet |
4 |
Miscs
Název |
Množství |
Čas |
Užití |
Type |
Whirlfloc Tablet |
0.50 Items |
10 min |
Boil |
Fining |
Kvasnice
Název |
Výrobce |
Prokvasitelnost |
Teplota |
Bavarian Wheat Yeast (M20) |
Mangrove Jack's |
70% |
15°C - 30°C |
Rmutování
Krok |
Teplota |
Čas |
add malt pipe |
52°C |
0 min |
Protein Mode |
52°C |
10 min |
Maltose mode |
62°C |
30 min |
Saccharification 1 |
72°C |
40 min |
Mash Out |
77°C |
10 min |