24.04.2022 – Weizen

Pohodové vaření. Do kyvety číslo 3 jsem stočil v neděli 1.5.2022. Hustoměrem jsem naměřil FG 1,021 (což přesně odpovídá Beersmithu).

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
20 l 80 min 15.1 IBUs 8.7 EBC 1.054 1.021 4.4 %
Změřeno 1.053 1.021 4.2 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Weizen/Weissbier 15 A 1.044 - 1.052 1.01 - 1.014 8 - 15 3.9 - 15.8 2.5 - 2.9 4.3 - 5.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2.58 kg 49.33
Vienna Malt (Weyermann) 2.5 kg 47.8
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.87

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Hallertauer Mittelfrueh 2019 30 g 70 min Boil Pellet 4

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 10 min Boil Fining

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
Bavarian Wheat Yeast (M20) Mangrove Jack's 70% 15°C - 30°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
add malt pipe 52°C 0 min
Protein Mode 52°C 10 min
Maltose mode 62°C 30 min
Saccharification 1 72°C 40 min
Mash Out 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazováno 7L vody.