23.10.2022 – Zrzka z Bruselu

Pohodové vaření. Zakvášel jsem při 22°C na hladinu mladiny, kterou jsem poté provzdušnil. Uvidím jak se tento způsob osvědčí.

Vypadá to, že opravdu není potřeba rehydrovat kvasinky. Stáčel jsem 4.11.2022 po 3.denním cold crash do kyvety číslo 8. Výsledná hustota byla 1,012

Detail receptu

Objem várky Chmelovar IBU SRM OG FG ABV
19 l 90 min 19.5 IBUs 25.0 EBC 1.064 1.003 8.0 %
Změřeno 1.063 1.012 6.7 %

Detail stylu

Název Kategorie OG Range FG Range IBU SRM Carb ABV
Belgian Dubbel 26 B 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 25 19.7 - 33.5 2.5 - 3.2 6 - 7.6 %

Slady a cukry

Název Množství %
Abbey Malt 2 kg 34.19
Plzeňsky slad - Kounice 1.8 kg 30.77
Pale Malt (Weyermann) 1.5 kg 25.64
Munich II (Weyermann) 400 g 6.84
Kyselý (Weyermann) 150 g 2.56

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
Sladek 2019 30 g 60 min Boil Pellet 5
Saaz 2021 15 g 10 min Aroma Pellet 4.3

Miscs

Název Množství Čas Užití Type
Whirlfloc Tablet 0.50 Items 15 min Boil Fining

Kvasnice

Název Výrobce Prokvasitelnost Teplota
Belgian Ale M41 (M41) Mangrove Jack's 85% 18°C - 28°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Vystírka 39°C 20 min
Proteinová pausa 53°C 10 min
Nižší cukrotvorná 63°C 40 min
Vyšší cukrotvorná 73°C 35 min
Odrmutování 77°C 10 min

Poznámky

Vyslazoval jsem 7l vody 77°C.