V úterý večer bylo hotovo. Vypnul jsem topení a ve středu večer jsem na dry hop přidal 50 g Citry (do dvou sáčků). Teplotu jsem postupně snižoval na 7°C. V pondělí večer (po 5 dnech) jsem chmel vyjmul a kvasnou nádobu dal ven (byl mráz). Vyndal jsem jí hezky zchlazenou na 3°C. Do kyvety č. 6 jsem stočil 18,5l piva s FG 1,012 (měřeno hustoměrem).
Detail receptu
Objem várky | Chmelovar | IBU | SRM | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
21 l | 60 min | 34.2 IBUs | 10.9 EBC | 1.059 | 1.012 | 6.1 % |
Změřeno | 1.056 | 1.012 | 5.7 % |
Detail stylu
Název | Kategorie | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American IPA | 21 A | 1.056 - 1.07 | 1.008 - 1.014 | 40 - 70 | 11.8 - 27.6 | 2.4 - 2.9 | 5.5 - 7.5 % |
Slady a cukry
Název | Množství | % |
---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 5 kg | 88.5 |
CaraPils (Carafoam -Weyermann) | 500 g | 8.85 |
Kyselý (Weyermann) | 150 g | 2.65 |
Chmely
Název | Množství | Čas | Užití | Forma | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Citra 2021 | 10 g | 80 min | First Wort | Pellet | 12 |
Citra 2021 | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 12 |
Citra 2021 | 20 g | 45 min | Aroma | Pellet | 12 |
Citra 2021 | 50 g | 5 days | Dry Hop | Pellet | 12 |
Miscs
Název | Množství | Čas | Užití | Type |
---|---|---|---|---|
Whirlfloc Tablet | 0.50 Items | 15 min | Boil | Fining |
Lallemand Servomyces | 0.20 g | 15 min | Boil | Other |
Kvasnice
Název | Výrobce | Prokvasitelnost | Teplota |
---|---|---|---|
Voss Kveik Ale Yeast (- ) | Lallemand | 76% | 25°C - 40°C |
Rmutování
Krok | Teplota | Čas |
---|---|---|
Vystírka | 52°C | 0 min |
Zcukření | 66°C | 80 min |
Odrmutování | 77°C | 10 min |
Poznámky
Vyslazovano 6 litry vody. Schema chmeleni: 80 Citra P 10 55 Citra P 20 0 Citra P 20 45 ------- P 82°c 75 ------- P Kvasnice jsem nehydratoval, ale aplikovat primo na hladinu mladiny (po provzdušnění). |