Další várka: Porter

Objem várky Chmelovar IBU SRM př. OG př. FG ABV
21 L 60 min 28.6 26.4 SRM 1.047 1.009 4.99 %
Změřeno 1.047 1.009 4.99 %

BJCP Styl (BJCP 2021)

Název Kat. rozsah OG rozsah FG IBU SRM Carb ABV
English Porter 13C 1.04 - 1.052 1.008 - 1.014 18 - 35 20 - 30 0 - 0 0 - 0 %

Slady a cukry

Název Množství %
BEST Pale Ale 4 kg 80
BEST Special X® 1 kg 20

Chmely

Název Množství Čas Užití Forma Alpha %
East Kent Goldings (EKG) 45 g 60 min Chmelovar Pelety 5.7

Ostatní přísady

Název Množství Čas Užití Typ
Calcium Chloride (CaCl2) 5.51 g 0 min Rmutování Úprava vody
Epsom Salt (MgSO4) 4.9 g 0 min Rmutování Úprava vody
Lallemand Servomyces 0.2 g 15 min Chmelovar Other

Kvasnice

Název Výrobce Prokvašení Teplota
Safale American (US-05) Fermentis 81% 12°C - 25°C

Rmutování

Krok Teplota Čas
Proteinová pauza 53°C 10 min
Nižší cukrotvorná 63°C 40 min
Vyšší cukrotvorná 73°C 35 min
Odrmutování 77°C 10 min