Varka 133 - Mozaika
Objem várky | Chmelovar | IBU | SRM | OG | FG | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|
20 l | 60 min | 47.4 IBUs | 4.8212094 | 1.055 | 1.009 | 6.0 % |
Změřeno | 1.055 | 1.009 | 6.0 % |
Detail stylu
Název | Kategorie | OG Range | FG Range | IBU | SRM | Carb | ABV |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Specialty IPA | 21 B | 1.05 - 1.085 | 1.008 - 1.018 | 40 - 100 | 9.9 - 78.8 | 2.2 - 2.9 | 3 - 10 % |
Slady a cukry
Název | Množství | % |
---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 4.5 kg | 80.07 |
Oats, Flaked | 500 g | 8.9 |
Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 470 g | 8.36 |
Kyselý (Weyermann) | 150 g | 2.67 |
Chmely
Název | Množství | Čas | Užití | Forma | Alpha % |
---|---|---|---|---|---|
Mosaic 2021 | 10 g | 80 min | First Wort | Pellet | 11.7 |
Mosaic 2021 | 20 g | 0 min | Boil | Pellet | 11.7 |
Mosaic 2021 | 70 g | 30 min | Aroma | Pellet | 11.7 |
Mosaic 2021 | 100 g | 5 days | Dry Hop | Pellet | 11.7 |
Kvasnice
Název | Výrobce | Prokvasitelnost | Teplota |
---|---|---|---|
SafBrew Ale S-33 (S-33) | DCL/Fermentis | 73% | 18.33°C - 22.22°C |
Rmutování
Krok | Teplota | Čas |
---|---|---|
Proteinová pauza | 52°C | 10 min |
Vystírka | 52°C | 0 min |
Nižší cukrotvorná | 63°C | 40 min |
Vyšší cukrotvorná | 73°C | 35 min |
Odrmutování | 77°C | 10 min |
Poznámky
Vyslazovano 6 litry vody. Do chmelovaru 1L. Do fermenteru 1l. Schema chmeleni: 80 Mosaic P 10 11,7% 76 60 ------- P 0,0% 100 0 Mosaic P 20 11,7% 100 15 Mosaic P 20 11,7% 90 15 Mosaic P 0 11,7% 90 30 Mosaic P 50 11,7% 85 30 Mosaic P 0 11,7% 85 45 ------- P 0,0% 80 75 ------- P 0,0% 20 |